fredag 7. desember 2012

The sisters-kjenner du deg igjen??


Dette er meg og mine to supre søstre som jeg er så utrolig glad i!!!
Anledningen er fra min bursdagsfest "hint of pink" i høst. Jeg er til venstre ("attpåklatten") Ingrid (mellomste) og Line (eldst).


Det virker kansje utrolig, men hvor i rekken av søsken du befinner deg påvirker sterkt hvem du er.
Kjenner du deg igjen i beskrivelsen?

ELDST: Har ofte noe høyere intelligens enn sine yngre søsken. Førstefødte er naturlige ledere. De er omsorgsfull, og liker at de rundt seg har det bra. Perfeksjonist og humørsyk er også ord som kan beskrive en førstefødt. De har en tendens til å bli i overkant sjefete, stoler ikke på andre, og er derfor dårlige på å delegere bort oppgaver. Blir ofte ledere eller pleiearbeidere.

DEN MELLOMSTE: Den som oftest føler seg oversett av foreldrene. Hater konfrontasjoner fordi deres primære behov er å ha det fredelig og harmonisk rundt seg. De liker å gjøre alle til lags, og følger derfor ofte strømmen. De er ofte rolige og realistiske, men vil gjerne "ut" å se verden.

DEN YNGSTE : De mest eventyrlystne og selvstendige. Gjør det oftest dårligere enn sine eldre søsken. Konsekvensen av å komme sent til verden har vist seg å være lavere utdanning, lavere lønn og høyere risiko for deltidsarbeid. De yngste er derimot verdens solstråle. De små ønsker å underholde andre, og er ofte morsommere enn sine søsken. De er veldig sosiale og utadvendte. Den yngste i søskenflokken har også lett for å få venner, og klarer å få folk til å føle seg hjemme. De yngste kan til tider være redde for å bli avvist. De kan også bli noe selvsentert siden de ofte er bortskjemt på oppmerksomhet.

ENEBARN: 
Hvis du er enebarn eller eldst i søskenflokken har du en tendens til å velge intellektuelle yrker. Enebarn er godt organiserte, pliktoppfyllende og pålitelige. Men enebarn kan også være svært krevende. De kan til tider har en overdreven følelse av deres viktighet. Enebarn er ofte følsomme, de har derfor lett for å bli såret.

Kjenner du deg igjen i beskrivelsen????

KlEm Helene

2 kommentarer:

  1. Kjempe nyttig! Eldst her...:)

    SvarSlett
  2. Så bra Nasrin ! Håper alt er bra med deg. klem!

    SvarSlett